Highland games

Highland-games

Prachtige kostuums, sterke mannen en veel sfeer in het schitterende Schotland, waar de oorsprong al in de 11e eeuw werd gelegd voor de huidige spelen.  Tijdens de jaarlijkse clanbijeenkomsten daagden de verschillende clans elkaar uit met diverse spelen. De huidige Highlandgames zijn een 19e eeuwse voortzetting van deze traditionele spelen. Tot de standaardactiviteiten horen: paalwerpen, steenwerpen, kogelslingeren, gewichtwerper en gewicht over de balk gooien. Daarnaast worden de spelen opgevrolijkt met touwtrekken, muziek en dans. Lokaal kan dit nog aangevuld worden met wedstrijden als b.v. fietsen en hardlopen, zoals dat in Helmsdale plaatsvindt.

Helmsdale 2017

De festiviteiten starten met de tocht van de fanfare met doedelzakken, trommels en andere instrumenten naar het wedstrijdterrein.

Op het wedstrijdterrein aangekomen starten de activiteiten.

 Tot de standaardactiviteiten horen: paalwerpen, steenwerpen, kogelslingeren, gewichtwerper, gewicht over de balk gooien en touwtrekken

Daarnaast worden de spelen opgevrolijkt met touwtrekken, muziek en dans. Lokaal kan dit nog aangevuld worden met wedstrijden als b.v. fietsen en hardlopen, zoals dat in Helmsdale plaatsvindt.

Helmsdale 2017

Daarnaast worden de spelen opgevrolijkt met muziek- en danswedstrijden. Lokaal kan dit nog aangevuld worden met wedstrijden als b.v. fietsen en hardlopen, zoals dat in Helmsdale