Zee (en) land

Zee (en) land

Het licht, de lucht, de wind om je oren: alles is speciaal in het gebied tussen land naar zee. De warme gloed van het zand weerkaatst het licht in de avondzon goudgeel. De wind en de zee vormen het natte zand in prachtige mini sculpturen. De natuur laat schelpen, wier en dieren als kwallen achter op de vloedlijn. Maar ook op andere momenten van de dag is het prachtig en fijn de serene sfeer van het strand te voelen.

In beeld wandelend door de duinen, waar na de laatste duin de zee voor ons opdoemt. Blak, zacht deinend of met woeste golven, maar altijd intrigerend, wordt je blik er meteen naar toe gezogen. Het schuim op het strand, de schuimkoppen of de kragen rond de zeepalen. Je oog blijft er onherroepelijk op hangen.

Maar ook het land ernaartoe heeft veel te bieden in alle jaargetijden.

Prachtige vergezichten, maar ook vogels, mos, bessen, paddestoelen en uitgezette paarden en koeien: teveel om op te noemen.

 

Ook vogels, mos, bessen, paddestoelen en uitgezette paarden en koeien: teveel om op te noemen.

En dan gaat het pad over de laatste duinenrij. De zee doemt voor ons op.

Blak, zacht deinend of met woeste golven, maar altijd intrigerend, wordt je blik er meteen naar toe gezogen. Het schuim op het strand, de schuimkoppen of de kragen rond de zeepalen. Je oog blijft er onherroepelijk op hangen.

De wind en de zee vormen het natte zand in prachtige mini sculpturen.

Leeg en ongerept, soms met heel veel schelpen spreiden de zandstranden zich voor ons uit.heel 

En ook op deze stranden zijn vele kleine schoonheden te aanschouwen.

En ’s avonds is het heerlijk: genieten van de ondergaande zon.

Met vaak de prachtigste kleuren.